Welke kartonnen dozen kan ik het beste gebruiken?

Ben je op zoek naar kartonnen dozen en weet je niet goed welke doos je moet kiezen? Dat snappen we heel goed. Er zijn zoveel verschillende dozen te krijgen dat je door de bomen het bos bijna niet meer ziet. In dit artikel hebben we de belangrijkste soorten voor je op een rijtje gezet. We vertellen je waar je de dozen het beste voor kunt gebruiken en hoe je de juiste doos kunt kiezen. 

Verhuisdozen

De meest bekende kartonnen dozen zijn de verhuisdozen. Ze zijn perfect om spullen mee te vervoeren en kunnen natuurlijk voor meer gebruikt worden dan een verhuizing. Ze doen ook heel goed dienst voor het netjes opbergen van spullen. Een verhuisdoos moet stevig zijn en genoeg gewicht kunnen dragen. Als de doos uit elkaar valt zodra je deze optilt ben je niet blij. Let er daarom op dat de doos van goede kwaliteit is. Een doos die makkelijk in elkaar te zetten is, bespaart een hoop frustratie en tijd. Ook dat is een aandachtspunt bij je keuze. Helemaal makkelijk maak je het jezelf als je kiest voor een doos die je makkelijk kunt sluiten en die hersluitbaar is. Je kunt kiezen voor autolock dozen die je niet meer hoeft dicht te tapen. Een doos die makkelijk te tillen is komt altijd goed van pas bij een verhuizing.

Kartonnen dozen palletdozen

Er zijn ook grotere kartonnen dozen die je makkelijk met een pallet kunt vervoeren. Als je grote hoeveelheden moet vervoeren is dat een ideale oplossing. Je stapelt de dozen op een pallet en kunt de pallet in één keer verplaatsen in plaats van de dozen apart te verplaatsen. Palletdozen zijn extra stevig omdat ze van dubbel golfkarton zijn gemaakt. Ze zijn ook zo gemaakt dat ze tegen vocht kunnen en niet kunnen scheuren. Wat nog handiger is aan dit type doos is dat je ze makkelijk kunt stapelen. De dozen zijn voorzien van een verticale drukverdeling waardoor de dozen niet inzakken als je ze stapelt. Dit is een duurzame doos die lang meegaat.

Magazijndozen

Heb je een magazijn en wil je jouw magazijn netjes opgeruimd en overzichtelijk houden? Daar hebben we een oplossing voor gevonden. Speciale kartonnen dozen voor in een magazijn. Het zijn dozen die van boven open zijn en waar je makkelijk kunt zien wat er in zit. Zo kun je alle spullen in je magazijn zo opslaan dat je precies weet waar alle spullen zijn. Ideaal voor alle kleine losse producten. Ze zijn te krijgen in verschillende maten en worden plano geleverd zodat je extra ruimte bespaart. Je hebt ze zo in elkaar gezet doordat er rillijnen gemaakt zijn in het karton.

Amerikaanse kartonnen dozen

Als je kartonnen dozen wilt die voordelig zijn, dan zijn de Amerikaanse vouwdozen een goede optie voor je. Je kunt kiezen uit dozen van enkel of dubbel golfkarton. Je kunt de dozen makkelijk in elkaar zetten door de onderkant en bovenkant dicht te vouwen. Door hun eenvoud hebben ze een voordelige prijs. De dozen zijn effectief en zo ontworpen dat ze kostenbesparend zijn.