Wat betekent nearshore development?

In een economie die wereldwijd zeer sterk verwerven is spreekt het voor zich dat er steeds vaker voor wordt gekozen om één of meerdere werkzaamheden uit te besteden. De redenen hiervoor kunnen vrij sterk uiteenlopend zijn. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat vooral financiële motieven vaak aan de basis liggen van deze keuze. Samen met de toegenomen populariteit van het zogenaamde nearshoring moet het gezegd dat ook nearshore development logischerwijs stevig in de lift zit. Helemaal een verrassing is dat uiteraard niet, integendeel. Zou jij hier nu graag meer over willen ontdekken? Dan is de inhoud van deze pagina voor jou alvast ontzettend interessant!

Wat begrijpen we specifiek onder nearshoring?

Dat er heel wat werkzaamheden worden uitbesteed aan andere landen die niet zelden ver van ons vandaan zijn gelegen is inmiddels wel bekend. Er wordt naar dit fenomeen verwezen als zijnde offshoring. Tegenwoordig kunnen we echter vaststellen dat steeds meer ondernemingen zich richten op nearshore development. Dat is het gevolg van het feit dat er op deze manier een aantal specifieke pijnpunten die wel ervaren worden bij offshoring het hoofd kunnen worden geboden. 

Eén van de belangrijkste redenen waarom nearshore development door de jaren heen steevast populairder is geworden heeft te maken met het feit dat er op deze manier geen sprake is van verschillende tijdsverschillen. Zelfs al zou er een verschil in tijd bestaan dan nog zal deze nooit zo problematisch zijn als het geval is bij offshoring. Op deze manier kan al een zeer belangrijk en vaak voorkomend punt van frustratie de wereld uit worden geholpen. Dat is echter niet alles. 

Het financiële voordeel van nearshore development 

Ondanks het feit dat er bij nearshore development zoals de informatie op deze pagina duidelijk maakt geen beroep wordt gedaan op landen die ver weg zijn gelegen waar de loonlast bijvoorbeeld aanzienlijk lager ligt in vergelijking met Nederland moet het gezegd dat het toch van belang is om een bepaald financieel voordeel te kunnen realiseren. Omwille van deze reden wordt er bij nearshoring bijvoorbeeld zeer vaak gekeken in de richting van de Oost-Europese landen. Niet alleen de loon-, maar ook de productiekosten zijn in deze landen aanzienlijk beperkter wat er uiteraard voor zorgt dat Westerse ondernemingen er hun voordeel mee kunnen doen. 

Kwaliteit en meteen interessant financieel voordeel

Voor ontzettend veel bedrijven die zijn gevestigd in zowel Nederland als België kan het interessant zijn om zich te verdiepen in de voordelen die verbonden zijn aan nearshore development. Zoveel is zeker. Wanneer ze dat doen zal er door deze bedrijven geconcludeerd kunnen worden dat er hier heel wat voordeel mee kan worden gehaald. Dat bovendien ook nog eens zonder de vaak ingrijpende cultuurverschillen waar rekening mee moet worden gehouden wanneer er aan offshoring wordt gedaan. Hoe dan ook, spreekt de informatie op deze pagina jou ook wel aan? Dan zal je tot de vaststelling komen dat nearshoring ook voor jou interessant kan zijn om er je even in te verdiepen. Zo kan je met een beetje geluk ook binnen jouw onderneming binnenkort genieten van deze toch wel ontzettend interessante voordelen.